Historie

Agenda

Vandaag
Binnenkort in deze maand
Vorige maand Vorige dag
Volgende dag Volgende maand
Oude Kerk in Zoetermeer - orgel+ concert  
Zaterdag, 24. Februari 2018, 20:00 - 21:30
Contact Hits : 1632  

"Orgel+ concert” in Oude Kerk Zoetermeer

Zaterdag 24 februari gaat een nieuwe serie “orgel+ concerten” in de Oude Kerk Zoetermeer van start. Deze concerten worden dit jaar vijf keer georganiseerd op zaterdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Naast de organist zal ook een andere instrumentalist zijn of haar medewerking verlenen. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur en krijgen gratis een kopje koffie of thee aangeboden. Voorafgaand aan het concert wordt een korte toelichting gegeven bij het concertprogramma.

Deze “orgel+ concerten” worden mede mogelijk gemaakt door Floravontuur.

Voor het eerste “orgel+ concert” op 24 februari wordt het programma verzorgd door Ronald de Jong (orgel) en zijn dochter Deborah Thoen-de Jong (viool). Ronald brengt een aantal orgelwerken ten gehore, onder andere van Joseph Rheinberger, Samuel Wesley en hemzelf. Deborah zal samen met haar vader werken spelen van Johan Svendsen, Louis Vierne en Joseph Rheinberger. Het prachtige Lohman orgel zal dus niet alleen solistisch, maar ook als begeleidingsinstrument te horen zijn .

Ronald de Jong is sinds 1991 als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk. Van zijn spel zijn 7 cd’s verschenen. Hij is actief als organist, pianist, klavecinist, docent en koordirigent. Hij heeft meerdere orgelwerken en koorwerken gecomponeerd en is tevens beeldend kunstenaar.

Deborah Thoen-de Jong heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en geeft regelmatig concerten. Zij speelt in verschillende orkesten en muziekgroepen en heeft een grote lespraktijk.

Entree voor bezoekers t/m 17 jaar is gratis, voor volwassenen €10,00 en voor 65+ €7,00.  SCOKZ-donateurs krijgen korting.

De concerten, programma’s en info over de musici kunt u ook vinden op de website van de stichting  www.concertenzoetermeer.nl.

 

Locatie Dorpsstraat 59
Contact Ronald de Jong
JSN Dona is designed by JoomlaShine.com