Ronald de Jong (1956) kreeg zijn eerste orgellessen op 16 jarige leeftijd van Ben Feij. Op zijn 17e werd hij toegelaten voor hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar hij in 1983 het U.M.-diploma behaalde met het predikaat "zeer goed". Zijn docenten waren daar Rienk Jiskoot en Wim van Beek. Later heeft hij het diploma Kerkelijk orgelspel behaald aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (cijfer 9 voor begeleiden en improvisatie). Tijdens zijn conservatoriumstudie werd hij benoemd tot organist van de Geref Pax-Christikerk in Den Haag. In 1988 werd hij organist van de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn. Vanaf 1991 tot 2023 is Ronald de Jong als cantor-organist verbonden geweest aan de Oude Kerk in Zoetermeer alwaar hij ook de muzikale leiding heeft gehad over de cantorij.

Naast een prive lespraktijk op het orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer is hij als docent (orgel, klavecimbel en theorie) verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer. Hij concerteert veelvuldig in Nederland en het buitenland (o.a. Amerika, Schotland, Slowakije en Italie) en is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Van zijn spel zijn 6 Cd's verschenen waarop hij speelt en improviseert. Ronald de Jong is muzikaal adviseur van de “Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer“.

In 2014 heeft hij de publieksprijs Kunst en Cultuur van de gemeente Zoetermeer ontvangen vanwege zijn verdienste voor de jarenlange organisatie van de lunch- en orgelconcerten in de Oude Kerk in Zoetermeer. Vanwege zijn 40-jarig jubileum als (cantor-)organist in de Protestantse Kerk in Nederland ontving hij in 2016 het gouden draaginsigne met briljant. In 2023 is hij Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding kreeg hij voor zijn zeer langdurige inzet als vrijwilliger voor de samenleving én voor het muzikale en culturele leven in Zoetermeer in het bijzonder. 

Als componist is hij aktief met composities voor koor en orgel en last but not least is hij ook actief als  beeldend kunstenaar en heeft hij regelmatig exposities van zijn abstracte en figuratieve werk.

Ronald de Jong

Okanhout 9
2719 KV  Zoetermeer
Tel: 06 42 000213

e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Dona is designed by JoomlaShine.com