Nieuws

 

 

romantisch orgelboek bij de psalmen

416 pagina's

197 psalmbewerkingen 

 

In deze bundel zijn de psalmen 11, 19, 21, 23, 75, 82, 88, 91, 95, 103, 107, 112, 119, 121 en 148 door Ronald de Jong geschreven

De prijs voor deze psalmenbundel is € 89,95 excl. verzendenkosten (in klavarskribo beschikbaar vanaf voorjaar 2021)

 

Verkrijgbaar via mail (contactformulier) of facebook (p.b zenden). 

 

Deze psalmbewerking is gecomponeerd in janari 2017 en heeft een speelniveau dat door een gemiddelde amateur na enige studie goed is te spelen.

De afzonderlijke delen zijn goed te gebruiken tijdens kerkdiensten, maar ook tijdens concerten. De klankwereld van de organist en compositiestlijl uit de barok is als uitgangspunt gekozen

De prijs voor deze bundel is € 12,95 excl. verzendenkosten.

 

Verkrijgbaar via mail (contactformulier) of facebook (p.b zenden). Klankvoorbeelden zijn via de website te beluisteren .

Choral Passione is geschreven naar aanleiding van een triest bericht binnen mijn vriendenkring, Wrange dissonante harmonieën vormen de basis van dit bewogen werk, waarbij de Franse invloed duidelijk valt te herkennen. Het is een zeer indringend en expressief werk.

De prijs voor deze bundel is € 12,50 excl. verzendenkosten.

 

Vanaf 1 november 2016 verkrijgbaar via mail (contactformulier) of facebook (p.b zenden). 

 

 

Op zaterdag 29 oktober 2016 is tijdens het jublileumconcert van het 25-jarige organistschap van cantor-organist Ronald de Jong van de Oude Kerk te Zoetermeer een nieuwe CD "Fata Organa" in de Oude Kerk van Zoetermeer  gepresenteerd waarop uitsluitend eigen orgelwerken zijn opgenomen

De opnames zijn eind augustus 2016 gedaan en vonden plaats in de Oude Kerk op het Lohman-orgel en in de Morgensterkerk op het Maley, Young and Oldknow-orgel. Beide orgels staan in Zoetermeer.

De dubbelcd kost € 24,50 excl. verzendkosten en is via deze website te bestellen.

 

 

 

 

 

Ronald de Jong achter de klaviatuur van het Maley, Young and Oldknow-orgel van de Morgensterkerk in Zoetermeer

Ronald achter het Maley, Young and Oldknow-orgel in de Morgensterkerk

Het muziekstuk Caroussel is geschreven in 2015. De basis voor dit muziekstuk zijn de invloeden uit de lichte muziek en minimal music. Deze invloeden zijn in Carrousel verwerkt zonder deze slaafs over te nemen. Zo zijn het sterk ritmische herhalende pulskarakter en de wisselende accenten door de maatwisselingen typerend voor dit orgelwerk.

Onder bladmuziek kunt dit muziekstuk bestellen. De prijs voor deze bundel is € 12,50 excl. verzendkosten. 

Voor een luistervoorbeeld:

https://soundcloud.com/ronald-de-jong-10/caroussel-ronald-de-jong-kampen-hinszorgelhauptwerk

 

 
JSN Dona is designed by JoomlaShine.com